Automatische tijdregistratie

De meeste atleten beschikken over een horloge met vele geavanceerde mogelijkheden voor metingen, waaronder de tijd. Wij nemen je tijd ook waar en publiceren deze tijd na de wedstrijd op de website van uitslagen.nl.

Tijdwaarneming

De organisatie van de Rabo Mescherbergloop regelt samen met Chiptiming de registratie van je wedstrijdtijd. Bij het afhalen van je startnummer tref je in de enveloppe ook een voetchip. Deze chip is van belang voor de tijdwaarneming.

Hoe werkt het?

Na het startschot passeer je de startstreep waarbij a.d.h.v. je chip automatisch je startnummer, en tijd wordt geregistreerd.  Zodra je na enige tijd vol blijdschap en voldoening de eindstreep over rent, wordt je chip en tijdstip van finishen geregistreerd. Je netto tijd is dus geheel automatisch waargenomen.

Waar moet ik op letten?

Het enige waar je op moet letten is de bevestiging van de chip. De chip maak je d.m.v. de meegeleverd tie wrap vast aan de veter van je schoen, zodat deze dicht bij het aardoppervlak en dus ook de mat die bij de start en finish over het wegdek ligt.

Medewerkers van de organisatie knippen bij de finish je tie wrap door en nemen de voetchip in ontvangst. De tie wrap kan maar op één manier worden vastgemaakt en is bedoeld voor éénmalig gebruik. Het ‘ratelend geluid’ bevestigd de juiste manier van gebruik van de tie wrap.

Download hier de instructie voor de bevestiging van de voetchip.